Dacia Duster facelift 2013, 1:43 Mondo Motors

Mar 3rd, 2015 | By | Category: 1:43, Dacia, Mondo MotorsDupa cum am anuntat cu ceva timp in urma prima reproducere oficiala a modelului Dacia Duster facelift 2013 la scara 1:43 de Mondo Motors si-a facut debutul si locul in colectia mea.

Daciaduster2mondo_096

Dupa sloganul „Pentru o masina low-cost facem o macheta low-cost”, reprezentantii grupului Renault si-au dat acordul pentru aceasta reprducere a modelului Duster, care se apropie mai mult de o jucarie decat de o macheta. Daca in trecut Duster a fost reprodus de Solido, cu destul de multe detalii si piese detasabile, mai apoi s-a trecut la machetele produse de KFT – o firma chinezeasca fara prea mare reputatie, iata ca s-a ajuns acum ca Mondo Motors sa preia stacheta.

Daciaduster2mondo_098

O comparatie intre Duster produs de Solido si Mondo Motors nici macar nu-si are rostul, insa o comparatie intre KFT si Mondo se poate, pentru ca din punct de vedere calitativ sunt apropiate.

Ambele machete au 2 minusuri importante, lipsa antenei si oglinzile turnate in caroserie (fapt ce duce la nerespectarea formei originale). Daca reproducerea KFT respecta cat de cat forma si designul farurilor, la cea Mondo acestea au fost inlocuite cu o simpla bucata de plastic transparent, ce-ti ofera senzatia ca are ceva lipsa p-acolo. In schimb macheta Mondo exceleaza la reproducerea geamuriloe care sunt incastrate in cheder si pozitionate in interior (foarte asemanator cu oricginalul), fata de KFT unde sunt niste bucati de plastic lipite direct pe caroserie (de multe ori stranbe sau cu lufturi).

Va las mai jos sa va delectati cu cateva poze ale acestei machete Duster facelift, care isi gaseste locul in colectia mea, momentan fiind singura reproducere oficiala a modelului, cu slabe sanse sa o avem de la alta colectie.
Daciaduster2mondo_114

Galerie FOTO

Asemanatoare:

5. Masini de Legenda Nr 5 - Dacia 1100
Masini de Legenda nr.13 – GAZ M20 Pobeda
Editia de test: Automobile de Vis: Nr 2 – Aston Martin DB4

Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,

6 Comments to “Dacia Duster facelift 2013, 1:43 Mondo Motors”

 1. viorel spune:

  salut , chiar daca calitatea lasa de dorit e o macheta care orice roman o apreciaza, eu iam rezervat un loc in colectia mea . cum as putea face rost de ea ,unde se poate face o comanda pentru dacia duster . modo motors firma cu pretentii isi bat joc de alte marci , daca era o rabla de fiat era reprezentate pana la ultimu detaliu ., dar dacia a lasat in urmamulte alte marci chiar si cele germane . eu ma mandresc cu dacia

 2. viorel spune:

  multumesc mult astept sa apara e ultimu model de dacie , pacat ca nu sunt machete de logan 2 breack sau sadero stepway chiar si dacia nova cea din 95 si dacia 1325 liberta

 3. viorel spune:

  salut . am studiat si alte produse mondo motors si cred ca am dreptate in ceeace am scris maai sus , de ce siar bate joc de de dacia duster ca cel mai bun fiat e de 1000 ori mai slab decat o dacie . eu astept sa apara macheta la vanzare cu siguranta o cumpar indiferent de pret

 4. viorel spune:

  salut , e deja iunie si inca nu a aparut . cat mai avem de asteptat ? eu totusi astept

 5. viorel spune:

  salut am completat colectia cu duster facelift culoarea albastra e ok dar se potea si mai bine la calitate

Leave a Comment