Bugatti 57 SC Corsica Roadster, 1938, 1:18 CMC

Dec 11th, 2014 | By | Category: 1:18, Bugatti, CMC ModelsIstorie.

reala

Colonelul britanic Godfrey Giles a decis sa-si achizitioneze in 1937 sasiul unui Bugatti 57S (no 57593) pentru a-l transforma intr-un roadster mult visat. Fratele colonelului Eric Giles este cel ce a proiectat carosieria, iar modificarea masinii a fost facuta de catre un carosier britanic Corsica, specializat in personalizarea modelelor Bugatti. Astfel s-a nascut aceasta frumusete, care a fost inregistrata oficial in 1938 cu numarul de inmatriculare “GU7”.

Deoarece masina a intampinat ceva probleme la motor, cei de la Corsica au decis sa-i schimbe compresorul si supapele, astfel denumirea modelului a devenit Bugatti 57 S(C) Corsica Roadster, unde „C” vine de la compresor.

In 1939 masina a fost vanduta lui Herman H Harjes care in 1950 a vandut-o lui W.A.L. Cook. La randul sau Cook a vandut-o repede lui A Erwin Goldschmidt care dupa ce a murit in 1970, masina s-a vandut catre Richard Paine pentru ca la inceputul anilor 80 sa ajunga la colectionarul John Mozar.

De John se leaga cea mai importanta parte a istoriei acestui model, care dupa ce a cumparat aceasta masina a trecut-o printr-un proces complet de restaurare si de customizare. La sfarsit munca i-a fost rasplatita, reusind ca in 1998 sa castige titlul de „Best of Show la prestigiosul concurs Pebble Beach Concours d’Elegance.

Detalii tehnice:
– Motor 3.257 cmc
– Putere: 200 CP la 5.500 tr/min
– Viteza max: 200 km/h
– Lungime: 4,51 m

Macheta

bugatticorsicaext02

Dupa succesul inregistrat de modelul Bugatti Type 57 SC Atlantic, 1938, CMC a fsot contactat de Bugatti Automobiles S.A.S, pentru realizarea unei replici exclusiviste a celebrului model Corsica.

Dupa cativa ani de studii, analize si masuratori a masinii puse la dispozitie de John Mozar, CMC a reusit o reproducere fidela si de inalta clasa a acestui extraordinar model Bugatti.

Date Model
Denumire: Bugatti 57 SC Corsica Roadster, 1938 Unpainted
Cod: M-134
Producator CMC
Editie limitata 1000 exemplare.

bugatticorsicadet08

1780 de piese individuale asamblate manual dau forma acestei machete exemplare. Cu nenumarate piese mobile de la capote, usi, directie functionala, roti detasabile, suspensie functionala pe foi de arc, pana la deschiderea busonului radiatorului sau sistemul de inchidere a usilor sau portbagajului.

bugatticorsicaint03
bugatticorsicadet05

Desi versiunea de serie a acestei machete este reproducerea exacta a masinii reale in culoarea albastru inchis, eu am optat pentru o versiunea limitata, nevopsita (doar lacuita), lucru ce scoate si mai mult in evidenta micile detalii ale acestei lucrari de arta in demeniul machetelor auto.

Galerie foto

Asemanatoare:

Bugatti Veyron 1:18 - Autoart
Comparatie macheta premium vs macheta ieftina
Suporti expunere si protejare machete 1:18 si 1:43

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Comment