Suporti expunere si protejare machete 1:18 si 1:43

Oct 30th, 2014 | By | Category: 1:18, 1:43, Stiri/DiverseUn proiect la care m-am stresat si gandit de aproape un an a reusit sa ajunga la final. Am creat niste suporti(standuri) de expunere a machetelor 1:43 si 1:18 care au dublu rol – expunerea mai vizibla si mai eleganta a machetelor in vitrine precum si protejarea rotilor, axelor, suspensiilor in special la machetele 1:18.

standpleximachete143_297

Ideea a plecat de la machetele 1:18 pe care eu le expun in diverse vitrine individuale, iar dupa o perioada de timp de stat sub propria greutate rotile din cauciuc se deformeaza putin (daca sunt rotite putin in timp cauciucurile isi revin), lucru deranjant cand vrei sa iei o macheta din vitrina sa o studiezi si observi rotile turtite. De asemenea la machetele detaliate care au suspensii mobile, greutatea exercita o anumita tensiunea asupra axelor si pieselor mobile ale transmisiei- nu zic ca se rup – insa o protejare a lor si eliminarea a acestei tensiuni nu strica, nu?

Aceasta idee am prelungit-o si catre scara 1:43 din aceleasi considerente de a proteja rotile machetelor (care culmea si la aceasta scara se deformeaza putin sub propria greutate a lor), lucru constatat in timp in colectia mea pe care o expun in vitrina fara standurile inscriptionate cu denumirea machetelor. O alta problema observata la machetele 1:43 este ca in timp rotile se „lipesc” de polita pe care sunt expuse, atat pe sticla cat si pe plexiglas (unde chiar il topeste putin in acel loc- cel mai probabil datorite vreunei reactii chimice intre un compus din roata si plexi.) Cert e ca majoritatea machetelor de revista 1:43 expuse in vitrine cu polite de plexi (gen cele de la DeAgostini) – deterioreaza in timp plexi-ul. La machetele 1:43 premium nu am observat acest efect.

Astfel aceasta solutie a standurilor la 1:43 rezolva atat problema rotilor turtite, a contactului dintre roti si polita precum si ofera o vizibilitate mai mare si mai frumoasa a machetelor in vitrine.

standpleximachete118_290

Standul de plexi l-am creat in 4 variante de expunere: versiune plana standard (pentru expunere generala), versiune plana inalta (pentru expunere machete in plan secundar cu vizibilitate ridicata), versiune inclinat lateral si versiune inclinat fata.

OBS: inainte de a expune astfel o macheta, o intoarceti si testati zona cea mai buna si stabila unde poate fi pus suportul. Pana se gaseste pozitia perfecta trebuie avut grija mai ales la cele inclinate sa nu alunece macheta si sa se deterioreze.
Pentru o stabilitate crescuta si aderanta mare intre macheta si suport eu am folosit un scotch dubluadeziv (latime de 1 mm).
standpleximachete143_304

1. Versiune plana standard si inalta.

standpleximachete118_08

standpleximachete118_10

standpleximachete118_23

2. Versiune inclinata in fata.

standpleximachete118_12

standpleximachete118_13

3. Versiune inclinata pe lateral.

standpleximachete118_14

standpleximachete118_16

Aceste standuri sunt versiunea finala dupa multe incercari si prototipuri, ele in viitor urmand a fi produse in serie atat pentru uz propriu cat si pentru vanzare in magazinul nostru de machete:

Magazin online de machete auto

magazin online machete auto de vanzare

Locul de unde puteti achizitiona machetele auto dorite!

Asemanatoare:

Masini de Legenda nr 40 - Dacia 1310
Cel mai mare producator de anvelope dupa numarul de unitati este LEGO.
Primul program RABLA pentru machete!

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Comment