Masini de Legenda nr 79 – Volvo Amazon

Sep 24th, 2014 | By | Category: 1:43, DeAgostini, Numere Revista, VolvoNumarul 79 al colectiei Masini de Legenda care a aparut astazi in data de 24 septembrie 2014 si este oferit de Deagostini ne aduce o macheta Volvo Amazon.

masinidelegenda_Volvo_49

Amazon este o berlina produsa de compania Volvo intre anii 1950-1970. Cu un design inspirat de masinile americane precum Chrysler New Yorker, 300C si Kaiser, Amazon s-a remarcat nu datorita performantelor ci mai degraba al confortului si sigurantei.

Volvo Amazon este prima masina din istorie care a oferit ca echipament standard centurile de siguranta pentru locurile din fata, iar in 1959 a devenit prima masina echipata cu centuri de siguranta in 3 puncte. Desi patentata de americani centura in 3 puncte a fost imbunatatita de inginerii de la Volvo, care apoi au oferit aceasta tehnologie gratis catre ceilalti constructori.

Volvo Amazon cu aceasta denumire a existat doar in Suedia, in rest el fiind vandut sub denumirea de Amason, deoarece Amazon era marca inregistrata a unei companii germane de motociclete.

masinidelegenda_Volvo_51

PS: Urmatorul numar Nr 80 va aparea la chioscuri in data de 08.10.2014.

Galerie FOTO

Magazin online de machete auto

magazin online machete auto de vanzare

Locul de unde puteti achizitiona machetele auto dorite!

Asemanatoare:

Masini de Legenda Nr 39 - ARO 244
Editia de test: Automobile de Vis: Nr 5 – Alfa Romeo Montreal
Altaya: Camion ROMAN 10.215 Salubritate, scara 1:43

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,

100 Comments to “Masini de Legenda nr 79 – Volvo Amazon”

 1. Alex spune:

  Abonatii inca nu au primit nimic…Sau probabil ca cei care inca au mai ramas cu abonament sunt considerati ca neimportanti de catre DeAgostini…
  Din nou jenant!!!!

 2. Claudiu spune:

  ce misto ar fi sa apara in Masini De Legenda, Dacia Logan, chiar daca nu este de legenda, este o noua era pentru Automobile Dacia si vorba lui Puya: „Tu nu vrei un Logan, vrei un Mertan, cand te faci mare, stii bine ca tre sa fii un barosan” 🙂

 3. Garone spune:

  Acum ca s-a reluat distributia (cel putin in Bucuresti, nr. 79 se gaseste la toate colturile!) nicio veste despre aparitia numarului urmator si la ce ne putem astepta?

 4. misu spune:

  a aparut nr 80 Rocar TV 35 azi 15.XI.2014

  • Alexandru spune:

   Eu il am deja si e foarte fain cu rotile jumelate in spate. Sper sa apara in curand pe sambata 29 noiembrie si Opel Rekord A cabrio la nr.81.Daca seria o sa se termine la nr.84,atunci Dacia Estafette nu o sa apara deloc la nr.84 sau posibil ultimul numar va fi cu Daewoo Matiz.

 5. and_333_and spune:

  Salut.
  Mai administreaza cineva acest forum?

 6. viorel spune:

  cred ca nu vor sa ne mai dezinformeze cu feldefel de zvonuri , si sunt mai rzervati in afiematii

 7. Max spune:

  Se reiau abonamentele de la ultimul nr expediat. La nr 84 se termina colectia. Am primit un mail de la ei, in care ma intrebau daca mai vreau sa primesc revista.

 8. and_333_and spune:

  Ok, sa inteleg ca de acum in colo nu mai stim ce apare. Surpriza

 9. Cosmin spune:

  la ce pret e aceasta macheta??

Leave a Comment