Automobile de Vis: Nr 26 – Ford Mustang GT

Sep 2nd, 2014 | By | Category: 1:43, Colectia Automobile de Vis - Deagostini, DeAgostini, FordNumarul 26 care apare azi in data de 02 septembrie 2014 al Colectie Automobile de Vis oferita de Deagostini vine cu o macheta Ford Mustang GT.

Ford_Mustang_80

Ford Mustang este o masina produsa de compania americana Ford inca din 1964 si este considerata ca fiind cel mai important model din istoria companiei alaturi de Modelul A.

Odata cu lansarea Mustang a aparut chiar o noua clasa de masini in America denumite „pony car”, masini cu bot lung, spate scurt, design dur, „musculos” si cu performante de masinile sport. Mustang a fost inspiratie pentru toti ceilalti competitori americani ajutand la dezvoltarea acestei game de masini: Chevrolet Camaro, Dodge Chalanger, Plymouth Barracuda sau Pontiac Firebird. Mustang a fost inspiratie pana si pentru japonezi in crearea modelului Toyota Celica.

Denumirea de Mustang inca nu se stie exact cum a aparut fiind impartita intre deignerul Ford, John Najjar care era un fan impatimit al WWII si al avioanelor P-51 Mustang, si intre seful departamentului de marketing Robert J. Eggert care ar fi propus aceasta denumire inspirata dintr-o carte „The Mustangs” primita de la sotia sa in dar.

Cert este ca Mustang a devenit un nume sonor in intreaga lume.

Macheta aparuta este a unui model Ford Mustang din a cincea generatie 2005-2009.

Ford_Mustang_82

PS: Urmatorul numar, nr 27 va apare in data de 16 septembrie 2014, si va contine o macheta Audi Q7.

Galerie FOTO

Magazin online de machete auto

magazin online machete auto de vanzare

Locul de unde puteti achizitiona machetele auto dorite!

Asemanatoare:

Automobile de Vis: Nr 13 – BMW M1
Masini de Legenda nr 72 – Oltcit 12 CS Pick-up(Oltena)
Masini de Legenda nr 76 – Mercedes Benz 200 D

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,

3 Comments to “Automobile de Vis: Nr 26 – Ford Mustang GT”

 1. Claudiu spune:

  Ford Mustang este singura masina americana care a reusit sa evite 3 manevre PIT (Parallel Intervention Tactic – Tactica de Interventie Paralela), performanta reusita de Scott Taff, nicio alta masina nu a reusit sa evite manevrele politiei americane 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=PkBD6ZM2UBQ

 2. John Wain spune:

  Adaug câteva fotografii cu macheta. Mi se pare destul de reușită și bine închegată. Detaliile sunt OK.
  Între imagini am câteva cu ambele Mustanguri din colecția Automobile de Vis – și după mine, Shelby GT350 este printre cele mai slabe machete din serie, calitatea e sub standard (și asta se vede și comparativ din poze.)

  http://imgur.com/a/9XHDp

Leave a Comment