Interviu: Iulian Pintea – romanul din spatele machetele Deagostini..si nu numai.

Iul 17th, 2014 | By | Category: Stiri/DiversePentru cei care inca nu stiu, colegul nostru de forum Piniuli, pe numele adevarat Iulian Pintea este romanul din spatele machetelor produse pentru reviste din intreaga lume, implicit si pentru colectia romaneasca Masini de Legenda.

iulianp

De fapt el este omul care propune sefilor ce modele sa iasa pe piata si cele care ar prinde la public in tara respectiva. Si se ingrijeste ca redarea machetelor sa fie cat mai conforma cu masina reala. Bineinteles ca nu toate modelele propuse sunt aprobate spre a fi construite, insa in mare masura lui Iulian trebuie sa-i multumim pentru modelele Dacia, Aro, TV, Daewoo aparute pana acum in colectie, pentru ca fara un roman care cunoaste piata si istoria auto de la noi, ar fi fost dificil sa ne bucuram de atatea machete autohtone.

Nu inainte de toate, Iulian este un pasionat colectionar, iar aceasta pasiune se pare ca l-a ajutat sa se angajeze la firma chineza, producatorul din spatele multor aparitii de reviste din multe tari.

Colectionar fiind, la achizitia unui model Aro produs de aceasta companie acum 4 ani, a descoperit ca modelul redat prezinta destul de multe erori fata de modelul real, astfel Iulian s-a gandit sa scrie un mail catre producator in care sa le specifice aceste mici erori de redare si cum ar putea sa le remedieze. Dupa 3 luni, acest simplu mail trimis ca o observatie, s-a concretizat intr-un job permanent pentru Iulian in China ca Project Manager pentru aceste machete de colectie.

Astfel colegul nostru Iulian a reusit doar prin pasiunea sa, sa obtina poate unul dintre cele mai frumoase si interesante joburi pentru un colectionar de machete. Sa poata sa-si puna amprenta pe modelele nou fabricate si sa se bucure de frumusetea lor inainte de a fi lansate pe piata.

interviu Iulian Pintea

Tot el este omul si din spatele camionul Roman de Salubritate care a aparut in colectia de reviste din Franta si cel care ne va mai delecta in viitor cu machete ale altor modele de masini romanesti indragite de multi.

Cunoscandu-l pana ieri doar prin intermediul forumului, am reusit aseara sa ne intalnim personal sa sa discutam. O reala placere si incantare, mai ales in a afla informatii noi si calde despre machete.

Ne bucuram enorm sa te aveam in mica noastra comunitate!
Interviu Video:

Asemanatoare:

Covorase 3D IVI - loc de joaca pentru masinute sau diorama.
Altaya: In premiera machete 1:18 la colectii de revista - Citroen DS3 WRC 1:18 Ixo
CMC a pierdut licenta pentru machetele Ferrari - incepand cu 1 iulie 2015

Comments

comments

Tags: , , , , , ,

Leave a Comment