Masini de Legenda nr 72 – Oltcit 12 CS Pick-up(Oltena)

Iun 19th, 2014 | By | Category: 1:43, DeAgostini, Numere Revista, OLTCITNumarul 72 al colectiei Masini de Legenda care a aparut in data de 18 iunie 2014 si este oferit de Deagostini ne bucura cu o noua macheta autohtona … Oltena 12CS.

Oltena12CS_02

Oltena 12 CS Pick-up derivat din Oltcit Club, este ultimul model produs la fabrica din Craiova din familia Oltcit. Produs pana in 1995, este o restilizare si transformare in utilitara de catre inginerii craioveni a mini masinii de oras Oltcit Club, realizata de catre francezii de la Citroen (Citroën Axel – proiectul Y) si produsa sub licenta im Romania.

Camioneta cu doua locuri Oltcit Club 12 CS – a fost produsa doar 2 ani pana cand fabrica a fost achizitionata de Daewoo si schimbata productia pentru modelele sale.

Oltena12CS_03

PS: Urmatorul numar Nr 73 va apare la chioscuri in data de 02.07.2014 si va contine o macheta BMW 2002.

Galerie FOTO

Asemanatoare:

Colectia Masini de Legenda Numarul 2. Aro 240
Masini de Legenda nr 59 – Aro 10 Spartana
Masini de Legenda nr 84 – Fiat 132

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,

6 Comments to “Masini de Legenda nr 72 – Oltcit 12 CS Pick-up(Oltena)”

 1. Alexandru spune:

  Am luat data trecuta nr.72 cu Oltcit/Oltena Club 12 CS pick-up.Este al doilea Oltcit,dar si ultimul care a venit in colectie.Acest model s-a produs din 1993 pana in 1995 fiind ultimul de la Oltcit si l-am asteptat de trei luni sa apara. Imi place ca macheta este de culoare rosie, rotile sunt frumos realizate,macheta are de data asta doua oglinzi retrovizoare negre si nichelate,stergatorul de parbriz este negru ca si la Oltcit Club,macheta are carosa alba detasabila avand inscriptionat pe usile din spate numele modelului,manerele usilor puteau fi negre,dar sunt tot argintii,bara din fatasi din spate este de culoare gri,masca radiatorului are sigla Oltena vizibila,farurilesunt realizate mai bine,stopurile din spate sunt cu portocaliu pe langa rosu(pe cand macheta Oltcit Club nu are culoare portocaliu pe stopurile din spate),toba de esapament trebuiasafie argintata ca la Oltcit Club,numarul de inmatriculare este de Olt,ii lipsesc aparatoarele de noroi din spatele rotilor si macheta este ok. Sunt foarte multumit pentru ca am asteptat de trei luni aceasta macheta faina si pacat ca e ultima macheta de Oltcit din colectie.Abia astept sa apara nr.73 cu BMW 2002 care va fi de culoare rosu si va arata ca si BMW 1602 de la polonezi.

 2. Ipod 4 89 spune:

  Am luat şi eu această jucărie 🙂 . E lucrată destul ok , dar iar există locuri plane (culmea maşina asta le are la roţile din spate). În rest aştept modele ca Fiat 850 , Renault 16 , Skoda 1000 MB (apare la polonezi pe 17 septembrie ) , Peugeot 404 , Renault 5 , Wartburg 311 COUPÉ , Skoda 120 LS , Moskvich 2140 , Chevrolet Camaro , Zastava 1100 etc.

 3. fl0r|n3l spune:

  Maşina e foarte frumoasă,n-am ce zice.Singura problemă ar fi carlinga,care în spate cam acoperă stopurile,adică e un pic cam prea mare.În rest,e ok maşina.Cu siguranţă o s-o cumpăr.

 4. Dragos spune:

  salutare. astept ARO 320 (poate cu farurile cele rotunde mari)… asta e o masina care nu are voie sa lipseasca..de ce nu se „baga ” si camioanele noastre romanesti???? oare ele nu au facut „legenda”??? Carpati, Bucegi, Steagul Rosu… si sper sa apara si Skoda, (trebuie)…. tine-ti cont si de acest mesaj, Aro 320(camioneta), camioanele noastre romanesti si cu Skoda…. SE VA REALIZA OARE ACEST „VIS” AL MEU? astept si comentariile voastre. multumesc frumos. Dragos DSR.

Leave a Comment