Masini de Legenda nr 70 – Renault Dauphine

Mai 20th, 2014 | By | Category: 1:43, DeAgostini, Numere Revista, RenaultNumarul 70 al colectiei Masini de Legenda care apare maine, in data de 21 mai 2014 si este oferit de Deagostini ne bucura cu o macheta … Renault Dauphine.

R_Dauphine_51


Renault Dauphine este o masina mica, produsa de constructorul francez intre anii 1956-1967. Venita ca urmas al modelului 4CV – o masina foarte mica si economica produsa imediat dupa WWII, a facut tranzitia intre perioada post razboi din Franta (cand economia era la paman) si perioada de prosperitate, urmata de Renault 8.

Desi statul, care era actionar la Renault, a dorit transformarea companiei dupa razboi in una exclusiv de camioane si vehicule militare, presedintele de la acea vreme Pierre Lefaucheux s-a ambitionat sa demonstreze ca Renault poate ramane o cumpanie de succes in industria auto, cu primul sau succes Renault 4CV – prima masina franceza ce s-a vandut in peste 1 milion de exemplare si apoi cu Renault Dauphine.

Dupa un studiu de piata in prealabil, Renault timp de 5 ani a lucrat la noul model Dauphine, ce avea sa raspunda asteptarilor pietei franceze care deja se redresase dupa razboi. Denumirea de Dauphine a fost aleasa la o cina in oras, cand unul dintre participanti a spus in gluma, modelul 4CV este regina soselelor (cu referire la succesul sau), deci urmatorul model nu poate fi decat o Dauphine (Dauphine este femininul de la titlu nobil francez Dauphin – mostenitor la tron.)

Modelul Dauphine a fost oferit clientilor in mai multe variante de la varianta serie, la Dauphine Gordini, Ondine varianta de lux, 1093 – varianta de raliuri si Floride – varianta decapotabila. Succesul sau a fost imediat, in primii 4 ani reusind sa depaseasca 1 milion de masini vandute, avand cea mai rapida crestere din Europa.

In anul 1956 in celebra cursa Mille Miglia Renault Dauphine a ocupat primele 4 locuri.

R_Dauphine_52

PS: Urmatorul numar Nr 71 va apare la chioscuri in data de 04.06.2014 si va contine o macheta mult asteptata Dacia Solenza.

Galerie FOTO

Magazin online de machete auto

magazin online machete auto de vanzare

Locul de unde puteti achizitiona machetele auto dorite!

Asemanatoare:

Masini de Legenda nr 47 – GAZ 13 "Chaika"
Automobile de Vis: Nr 13 – BMW M1
Altaya: Camion ROMAN 10.215 Salubritate, scara 1:43

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,

3 Comments to “Masini de Legenda nr 70 – Renault Dauphine”

 1. Danutz spune:

  Pare ca arata bine!

 2. Alexandru spune:

  Am luat cu bine azi nr.70 cu Renault Dauphine.Este a treia masina Renault si a cincea frantuzoaica pe care o am in colectie. Acest model s-a produs din 1956 pana in 1967 si are motor in spate. Imi place ca macheta este de culoare albastru, rotile sunt realizate bine fiind similare cu cele de la Oltcit,sigla uzinei nu apare pe machete ci emblema modelului in fata,inscriptia cu numele uzinei este vizibila pe aripa din fata,manerele usilor sunt argintii,stopurile din spate sunt rosii complet,bara din fata seaman cu cea de la Renault 10 Major,bara din spate la fel,macheta nu are oglinzi retrovizoare, nu are numar de inmatriculare din Romania si macheta este ok.Sunt multumit ca deagostini mi-au bagat aceasta machete faina in colectie.Sper ca Deagostini sa bage in viitor si Renault 16,Renault 5 si Renault 4 CV.Abia astept sa apara nr.71 cu Dacia Solenza care va fi de culoare albastru deschis si o sa imi placa mai mult ca Dacia Supernova.Sper sa aflu daca oltcit Club 12 CS pick-up o sa apara probabil dupa Dacia Solenza sau nu.

  • rustyme spune:

   Ambele modele cum-Dacia SupeRNova asa si Dacia Solenza – o sa gasesca un lok bine meritat in colectia mea!

Leave a Comment