24.189 de masinute aliniate: Recordul Guiness pentru cel mai mare sir de masinute a fost atribuit de Muzeul Auto din Beaulieu, UK

Mai 9th, 2014 | By | Category: Stiri/DiverseMuzeul National Auto din Beaulieu in Hampshire, Marea Britanie, a reusit sa adune 24.189 de masinute – machete pe care le-a incolonat una dupa alta, pentru a forma cel mai lung sir de masinute de jucarie din lume.

toyline2

Cele 24.189 de masinute au insumat un sir de 1,91 km lungime care s-a intins atat in interiorul muzeului cat si in curtea acestuia. Reprezentantii Guinness World Record urmeaza sa omologheze acest record insa e vorba doar de o formalitate, deoarece recordul precedent era de doar 14.310 masinute si fusese omologat in Fussen, Germania.

Toate masinutele folosite pentru acest record, au fost jucarii donate de copii din scolile din oras, masinute donate de clientii a peste 21 de supermarketuri Sainsbury din zona, dar si din machete donate de personalitati – scopul fiind unul caritabil. Printre celebritarile care au donat machete s-au numarat muzicanti ca basistul trupei Pink Floyd, un pilot de raliuri Nick Mason, vedete TV ca Quentin Willson, Vicki Butler-Henderson sau Edd China.

Cea mai valoroasa macheta din lungul sir a fost donata de Sir Stirling Moss, un model Mercedes-Benz 300 SLR in care a castigat cursa Mille Miglia din 1955.

beaulieu cars in museum

La finalul expozitiei toate masinutele folosite vor fi vandute la licitatie publica pe 17 si 18 mai 2014, banii obtinuti fiind donati clinicii Naomi House.

foto: www.basingstokegazette.co.uk/

Asemanatoare:

Video Colectia Masini de Legenda - DeAgostini nr 1-20.
Surpriza: Vand la licitatie Macheta Dacia Logan Tuning 1:43, Eligor. Pret de pornire 1 RON.
Din pasiune: Colectionam...dar cum, de ce?!

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,

Leave a Comment