Automobile de Vis: Nr 17 – BMW Z8

Apr 29th, 2014 | By | Category: 1:43, BMW, Colectia Automobile de Vis - Deagostini, DeAgostiniNumarul 17 care apare azi in data de 29 aprilie 2014 al Colectie Automobile de Vis oferita de Deagostini vine cu o macheta a unei masini BMW Z8.

BMW_Z8_19

BMW Z8 (E52) este o masina produsa de compania germana intre anii 1999-2003. Pornita ca un exercitiu de design pentru a crea un concept car – BMW Z07 – care sa celebreze intrarea in noul mileniu al companiei bavareze, aceasta a ajuns sa fie produsa.

Conceptul Z07 a fost prezentat la Tokyo Auto Show in 1997, iar datorita popularitatii de care s-a bucurat la acest salon, BMW a decis sa produca o serie limitata a acestui concept. Astfel a luat nastere modelul Z8, care s-a produs in doar 5703 exemplare si care a respectat indeaproape liniile concept car-ului prezentat.

Echipat cu un motor V8 de 5.0 l si intreaga caroserie si sasiu din aluminiu, BMW Z8 este considerat o capodopera a constructorului german, fiind comparat la performante si frumusete cu unele modele Ferrari. Datorita volumului redus de masini fabricate, majoritatea pieselor au fost fabricate manual, lucru care s-a observat si in pretul acestei masini, la lansare aceasta costa aproximativ 130.000 $.

Datorita intereseului crescut al colectionarilor pentru acest model, BMW a anuntat ca va produce piese de schimb timp de 50 de ani. In acest moment preturile pentru un model BMW Z8 au ajuns deja la 200.000 $, pentru un exemplar second hand.

BMW_Z8_22

PS: Urmatorul numar, nr 18 va apare in data de 13 mai 2014, si va contine o macheta Shelby GT350.

Galerie FOTO

Magazin online de machete auto

magazin online machete auto de vanzare

Locul de unde puteti achizitiona machetele auto dorite!

Asemanatoare:

Masini de Legenda nr. 18 – GAZ 69A
Masini de Legenda nr 66 – Daewoo TICO
Autosworld.ro isi deschide azi portile - magazin online de machete.

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,

6 Comments to “Automobile de Vis: Nr 17 – BMW Z8”

 1. rustyme spune:

  oare cind o sa apara si -Alfa Romeo Montreal ?????

  • John Wain spune:

   Ar fi un model frumos. În același stil este și Lamborghini Miura; mi-ar plăcea să le văd una lângă în colecție. 🙂

 2. vladi spune:

  Eu am gasit numarul fara roata si cu oglinzile rupte din fabrica si mai am si 7 ani.

 3. vladi spune:

  Eu am gasit modelul fara roata.

 4. John Wain spune:

  Eu am făcut rost târziu de acest model, în săptămâna în care a apărut nu l-am găsit la chioșc. Eram destul de pesimist în legătură cu el, dar am avut o surpriză plăcută.

  Iese în evidență în colecție prin calitate mai mare, atenție mai multă la detalii… cam ăsta ar trebui să fie standardul pentru Vis, nicidecum modele precum Ford Shelby GT350, care a fost o dezamăgire.

Leave a Comment