Masini de Legenda nr 68 – Ford Taunus 17M

Apr 23rd, 2014 | By | Category: 1:43, DeAgostini, Ford, Numere RevistaNumarul 68 al colectiei Masini de Legenda care a aparut azi, in data de 23 aprilie 2014 si este oferit de Deagostini vine cu o macheta … Ford Taunus 17M.

FordTaunus_79

Ford Taunus este o masina de familie produsa de Ford in Germania pentru piata Europeana, intre anii 1939-1994, in foarte multe variante. Denumirea vine de la lantul muntos Taunus din Germania de langa Frankfurt.

Intr-o incercare de unificare a modelelor, Ford in anii ’70 a unit modelele Cortina (din Marea Britanie) cu modelul Taunus din Germania.

Timp de 16 ani intre 1952-1968, toate modelele Ford din Germania se numeau Taunus urmata de 2 cifre iar la final de litera M, care venea din cuvantul „Meisterstück”, in engleza „Masterpiece”. Mai tarziu s-a renuntat la aceasta denumire deoarece era inregistrata de o alta companie.

Modelul prezentat este un Ford Taunus 17M – P2, care a fost produs intre anii 1957-1960.

FordTaunus_89

PS: Urmatorul numar Nr 69 va apare la chioscuri in data de 07.05.2014 si va contine o macheta Yugo 45A.

Galerie FOTO

Magazin online de machete auto

magazin online machete auto de vanzare

Locul de unde puteti achizitiona machetele auto dorite!

Asemanatoare:

IST: Dacia 1310 Sedan "Snow covered"- Editie limitata, scara 1:43
Automobile de Vis: Nr 17 – BMW Z8
Ferrari Collection: Nr 14 ed II. Ferrari 250 Testa Rossa

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,

7 Comments to “Masini de Legenda nr 68 – Ford Taunus 17M”

 1. sebi spune:

  Wow ….. Ce au patit astia de llla deagostini.?
  De data aceasta chiar e foarte bine realizata. Macheta

 2. Alexandru spune:

  Ford Taunus 17M P2 a aparut data trecuta mai devreme si l-am luat cu bine. Este primul Ford pe care il am in colectie. Acest model s-a produs in Germania din 1957 pana in 1960 si seamana un pic cu Opel Rekord P2. Imi place ca macheta este in doua culori(verde si alb),are manerele usilor detasabile(Ca si la Mercedes Benz w115 Bot de cal),are o singura oglinda retrovizoare,inscriptia cu numele modelului este un pic vizibila in spate, pe capota motorului din fata este inscriptionat numele Taunus, rotile sunt frumos realizate, nu are numar de inmatriculare din Romania,masca radiatorului din fata este realizata bine, teava de esapament este argintie si macheta este ok.Sunt foarte multumit pentru aceasta macheta faina si sper ca Deagostini sa bage si Ford Taunus 17M P3 pe care l-am vazut in filmul B.D. la munte si la mare la mine in colectie.Numarul 69 va contine Yugo 45A care va fi de culoare rosu si o sa imi placa mai mult ca Zastava 750.Sper ca dupa Yugo 45A sa Oltcit Club 12 CS pick-up.

 3. rustyme spune:

  toate modele europene sunt luate din seria Bulgariei…………………

  • Bogdan spune:

   Nu sunt din seria pentru Bulgaria, care a incetat sa apara dupa cateva numere. Sunt cele greu vandabile din seriile pentru Polonia, Ungaria, Cehia. Si ne trag niste tepe mari, de exemplu cu Zastva 750 in loc de Fiat 600 sau cu Volkswagen Golf in varianta iugoslava in locul cele germane aparuta in Polonia, Cehia si Ungaria. Pe de alta parte modele estice mult rapandite la no, deci legende adevarate,i si care au aparut la ceilalti (Nysa 520, Trabanturile Kombi, Lada 1200 sedan si break, Volga 24 break, Moskvich 403, 2140 si astea doar la o prima vedere) nu apar n schimb apar iugoslave pe care nu le-am vazut decat prin fotografii. Le-am scris si in romana si in engleza m-au „mituit” cu un breloc si tot ce stiu fac.

   • Mihai spune:

    Au luat din seria pentru Rusia un timp, apoi din seria pentru Ungaria un timp, dar si Golf-ul si Zastavele, si T2-ul, si 2CV-ul, tot din seria de HR/BiH au luat. Vedeti la ei ce mai publica.

   • Radu Ion spune:

    Va salut domnule Bogdan ! Aveti perfecta dreptate ! Orice am zice noi , editura o tine pe a ei ! Mie , de acum incolo , nu-mi ramane decat sa ma bucur de anumite modele si sa fiu in continuare dezamagit de altele ! Oricum , asa cum am mai spus , sper sa le cumpar pe toate desi este din ce in ce mai greu ! Si ca sa nu uit … masina este frumoasa dar … parca nu a fost si pe la noi ! Oi fi eu prea tanar? Si tot asa , sa nu uit , am vazut zilele trecute, un Fiat 850 in mers… deci au fost , sunt si vor mai fi…cineva de la editura o fi vazut ? Ca de obicei, oi fi plictisit? Atat !

   • rustyme spune:

    cred ca ai dreptate Bogdan!ceea ce nu sa vindut in alte tari – le baga aici in colectia asta///////////// unele modele sunt foarte bine asteptate – dar altele un pic schiopateaza………….

Leave a Comment