Automobile de Vis: Nr 16 – Pagani Zonda C12S

Apr 15th, 2014 | By | Category: 1:43, Colectia Automobile de Vis - Deagostini, DeAgostini, PaganiNumarul 16 care apare azi in data de 15 aprilie 2014 al Colectie Automobile de Vis oferita de Deagostini vine cu o macheta a unei masini exclusiviste, Pagani Zonda C12S.

PaganiZonada_37

Pagani Zonda si-a facut debutul in 1999 la Salonul Auto de la Geneva, o masina supersportiva construita de inginerul argentinian Horacio Pagani in memoria marelui campion de Formula 1, Juan Manuel Fangio. Masina a fost fabricata in Italia pana in 2011 si au fost asamblate doar 135 de exemplare.

Desi o masina mai putin cunoscuta la noi, poate si datoriat faptului ca a fost foarte exclusivista, a fost un deschizator de drumuri in industria auto, fiind prima masina ce imbina foarte mult materialele clasice (otel, piele, lemn) cu materialele noi, sintetice (fibra, aluminiu, plastic).

Fost inginer la Lamborghini, Pagani si-a dat seama ca pentru a construi o masina cu adevarat performanta trebuie sa iasa din tipare si sa reduca foarte mult masa masinii cu ajutorul materialelor sintetice ce inca nu erau implementate in industria auto, indeosebi datorita costurilor foarte mari.

„Atunci cand greutate anumitor parti scade, se genereaza un efect de domino asupra tuturor celorlalte piese ale unei masini, deoarece reducerea greutatii sau a tensiunii nu implica si scaderea eficientei.” spunea Pagani. De exemplu cu folosirea fibrei de carbon in locul otelului se poate reduce masa si cu 60%.

Desi motorul este un V12 imprumutat de la AMG Mercedes, performantele masinii erau cu mult peste ale unui model AMG.

PaganiZonada_39

PS: Urmatorul numar, nr 17 va apare in data de 29 aprilie 2014, si va contine o macheta BMW Z8.

Galerie FOTO

Magazin online de machete auto

magazin online machete auto de vanzare

Locul de unde puteti achizitiona machetele auto dorite!

Asemanatoare:

Automobile de Vis: Nr 6 – Ford GT40
Masini de Legenda nr 72 – Oltcit 12 CS Pick-up(Oltena)
Automobile de Vis: Nr 26 – Ford Mustang GT

Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,

7 Comments to “Automobile de Vis: Nr 16 – Pagani Zonda C12S”

 1. vladi spune:

  Eu o am si la jocuri.

 2. Razvan spune:

  As fi curios daca modelul acesta are sau ar putea avea probleme cu oglinzile sau daca rotile se blocheaza sau nu.
  Intreb asta pentru ca probleme cu oginzile au fost incepand cu numarul 1. Primul model venind in cazul meu fara o oglinda iar numarul 15, chiar daca am fost mai atent cand l-am cumparat … in momentul cand am ajuns acasa o oglinda era deja desprinsa.
  Referitor la problema rotilor … din cauza ca unele modele nu au loc foarte mult in zona sasiului, de cele mai multe ori rotile se blocheaza sau merg greoi, cel mai clar exemplu fiind Jaguar XK140

 3. vladi spune:

  Ah cat imi doresc una dar mai sunt 4 zile pana la Paste.

 4. edi spune:

  zonda c12s a fost una din favoritele mele de cand am vazuto la Topgear acum vreo 4 ani .E bine realizata ,ceea ce nu pot spune despre bmw z8 ,cel putin din imaginea in revista zondei

 5. edi spune:

  rotile sunt OK oglinzile nu prea am cautat mult pana sa gasesc una buna

 6. edi spune:

  rotile sunt OK oglinzile nu . Prea mult am cautat pana sa gasesc una buna

 7. Danutz spune:

  Va doresc tuturor un Paste fericit !
  Macheta este bine realizata. Cred ca ar fi fost si mai frumoasa cu o alta culoare a vopselei. Eu nu prea agreez culoarea argintie la machete.

Leave a Comment