Made in RO: Mercedes-Benz 540K functional la scara 1/2

Apr 11th, 2014 | By | Category: Mercedes, NecunoscutClujeanul Andrei Nagy a reusit sa faca o replica la scara 1:2 a masinii preferate de Adolf Hitler si alte celebritati internationale, un Mercedes-Benz 540K din 1935.

mercedes-junior-benz-1

Masina, denumita Junior Benz este in totalitate realizata manual si are sub capota din fata un motor in 4 timpi care dezvolta 5,3 cp. Tractiunea este pe puntea spate, prin curea, are o cutie de viteze cu 3 trepte, ambreiaj, sistem de franare si chiar electromotor pentru pornire facila.
Cel mai interesant aspect este cel legat de caroserie. Pentru aceasta s-au folosit 8 metri patrati de tabla cu o grosime de 1 mm. Si, asa cum vedeti si in poze, a fost construit inital un schelet metalic, pe care a fost ulterior sudata tabla, iar in zonele curbate s-a folosit plasa de sarma, pentru a-i da forma finala.

Si interiorul respecta realitatea, avand tapiterie din piele, ornamente de lemn, insa datorita dimensiunilor si pentru a putea fi folosita, s-a optat pentru un singur scaun central.

mercedes-junior-benz-3

sursa 4tuning.ro

Bonus un filmulet cu un brazilian ce face pe comada astfel de replici la scara mica dupa masini celebre ca Hummer, Jeep, Corvette..

Asemanatoare:

Masini de Legenda nr 44 – Mercedes Benz 180 - "Ponton"
Editia de test: Automobile de Vis: Nr 4 – Mercedes SLR
Automobile de Vis: Nr 8 – Mercedes SLS AMG

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Comment