Automobile de Vis: Nr 6 – Ford GT40

Noi 26th, 2013 | By | Category: 1:43, Colectia Automobile de Vis - Deagostini, DeAgostini, FordNumarul 6 aparut azi 26 noiembrie 2013 al Colectie Automobile de Vis oferita de Deagostini ne aduce o noua macheta de vis Ford GT40.

Ford_GT40_017

Ford GT40 este o masina sportiva construita si dezvoltata de Ford in Marea Britanie. La cererea lui Henry Ford II (nepotului lui Henry Ford) inca din 1960 Ford a decis sa construiasca o masina sportiva pentru circuitele de anduranta, care sa rivalizeze cu modelele Ferrari din acea vreme care detineau suprematia in cursele LeMans, insa nu aveau inca tehnologiile si cercetarea pentru astfel de masini.

Dezvoltata de catre compania engleza Lola Cars, Ford GT 40 a fost construit in 4 variante de sasiu cunoscute ca MK I, Mk II, Mk III si Mk IV, ultima varianta fiind si singura care a fost dezvoltata in America. MkI si III au fost echipate cu motoare de 4,7 l provenite de la Ford Fairline, pe cand Mk II si IV au fost echipate cu motoare de 7,0 l.

In anul 1966 Ford GT40 echipat cu un sasiu Mk II a castigat prima cursa LeMans din istoria unui constructor american si a fost prima masina americana ce a castigat o cursa europeana importanta. Dupa aceasta victorie au urmat inca 3 victorii consecutive in LeMans pentru Ford GT40 precum si numeroase alte competetii..

Denumirea acestui Ford vine de la GT (Grand Turismo), iar numarul 40 este inaltimea masinii in inch (40″).

Ford_GT40_003

PS: Urmatorul numar, nr 7 va apare in data de 10 decembrie 2013, si va contine o macheta Lamborghini Murcielago.

Galerie Foto:

Magazin online de machete auto

magazin online machete auto de vanzare

Locul de unde puteti achizitiona machetele auto dorite!

Asemanatoare:

Masini de Legenda nr 44 – Mercedes Benz 180 - "Ponton"
Masini de Legenda nr 60 – ZIL 111G
Masini de Legenda nr 71 – Dacia Solenza

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,

3 Comments to “Automobile de Vis: Nr 6 – Ford GT40”

  1. Necrophorus spune:

    Macheta e ok ca si cele de pana acum insa am mare nedumerire – numele corect este Ford GT (al machetei) – este prezentata ca fiind ford gt 40 (in revista ma intreb de ce !!!!?????) – Deagostini va rog frumos revizuiti-va istoria, e o mare diferenta intre modelul gt 40 din anii 60 si modelul gt din 2004 – 2006!!!

  2. Sebi spune:

    Stie cineva ceva de colectia rally car de la deagostini?

  3. Dragos spune:

    Salut. Am impresia ca astia de la De Agostini au gresit numele masinii. Ford GT40 este strict masina de curse si derivatele ei de strada din anii 60, si prototipul din 2002. Modelul recent de strada s-a numit doar Ford GT, pentru ca denumirea de Ford GT40 apartine unei alte firme care produce piese pentru vechile modele, iar Ford nu a reusit sa cumpere licenta pentru a folosi denumirea pt modelul asta. Dar nu ma mira nimic, din moment ce au pus 2 poze cu Lamborghini Gallardo in revista cu Murcielago, pe care le-au prezentat drept poze ale unor Murcielago…

Leave a Comment