Masini de Legenda nr 47 – GAZ 13 „Chaika”

Iul 3rd, 2013 | By | Category: 1:43, DeAgostini, GAZ, Numere RevistaDesi s-a anuntat ca numarul 47 va contine o macheta Renault 10, iata ca producatorul a schimbat ordinea, iar nr 47 al colectiei Masini de Legenda care a aparut azi 03 iulie 2013 si este oferit de Deagostini, vine cu o macheta ruseasca… GAZ 13 „Chaika”.

IMG_2502


Industria auto ruseasca a acordat intotdeauna o atentie sporita masinilor luxoase de statut, la care aveau acces doar marii demnitari ai tarii si persoanele importante. GAZ 13 a fost un proiect destinat doar persoanelor VIP din URSS din anii 60, iar cum rusilor le placea sa copieze „visul american” si-au inspirat masina aproape in totalitate de la fratele american Packard.

Modelul Chaika a fost produs la uzina Gorki incepand cu anul 1959, intr-o serie destul de mica de masini. La inceput denumit simplu GAZ M13, inginerii rusi au cautat neaparat un nume demn de o limuzina ruseasca si au gasit denumirea de „Chaika” (in romaneste Pescarus.) Pana la aparitia limuzinelor Chaika si ZIL, majoritatea demnitarilor aveau in dotare masini Volga, insa cum aceasta era superioara din punct de vedere al confortului, reprezentantii rusi au decis acest nume care sa simbolizeze diferenta.

„Daca exista o Volga, peste ea trebuie sa se inalte neaparat un Pescarus„.

Chiar daca era echipat cu un motor in V, V-ul de pe grila fata reprezinta de fapt aripile unui pescarus. Foarte putine masini au ajuns la persoane fizice, si acestea erau doar mari sportivi ai tarii. Dupa imbatranirea morala a masinilor Chaika, ele au fost donate Caselor de Casatorii din Rusia, de unde putea fi inchiriate de tinerele cupluri pentru casatorii.

IMG_2503

PS: Urmatorul numar Nr 48 va apare la chioscuri in data de 17.07.2013 si va contine o macheta Moskvich 423 N.

OBS: Cei ce doresc sa castige gratis o astfel de macheta pot participa la concursul nostru aici.
Pentru mai multe discutii despre Chaika si despre alte machete va asteptam si pe Forum
Galerie foto aici.

Magazin online de machete auto

magazin online machete auto de vanzare

Locul de unde puteti achizitiona machetele auto dorite!

Asemanatoare:

Masini de Legenda nr. 19 - Moskvitch 407
Masini de Legenda nr. 32 - GAZ A
Ferrari Collection: Nr 4 Ferrari California

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,

53 Comments to “Masini de Legenda nr 47 – GAZ 13 „Chaika””

  1. […] va ofera posibilitatea sa castigati prima masina combi ruseasca… Moskvich 423N si revista Masini de Legenda […]

Leave a Comment