Lamborghini Aventador LP 700-4 cea mai scumpa macheta auto din lume – 5 milioane Euro.

Apr 2nd, 2013 | By | Category: 1:8, Custom, Lamborghini, Stiri/DiverseIncrezator dupa succesul colaborarii cu Stuart Hughes, la realizarea machetei Bugatti Veyron Diamond Edition, fostul inginer de la Mercedes-Benz, Robert Gulpen a decis sa realizeze o noua macheta unicat si cu adevarat speciala. Astfel a demarat proiectul lui Lamborghini Aventador LP 700-4.

18-Scale-Lamborghini-Aventador-diecast3

guaranteed personal loan

Ideea de la care a plecat a fost sa realizeze ceva ce nu a mai fost facut pana acum, sa intre in Cartea Recordurilor cu creatia sa si sa fie ceva care cu greu sa mai poata fi egalat in viitor.

Proiectul Lamborghini Aventador LP 700-4, consta in crearea unei machete auto la scara de 1:8 a cunoscutului model exclusivist Aventador, si ca si masina reala, macheta trebuie sa fie exclusivista, fabricata manual din cele mai calitative materiale.

Prezentata ofical la Salonul Auto de la Frankfurt in 2011, macheta a fost scoasa la licitatie de casa de licitatii Sotheby’s, unde a avut un pret de pornire de … 5 milioane Euro (6,5 milioane $), o suma astronomica daca ne gandim ca modelul real Aventador poate fi cumparat la un pret de 10 ori mai mic.

Inca de la aparitie macheta a primit 3 distinctii din partea Guinness Book:
– cea mai scumpa macheta auto din istorie.
– cel mai scump si exclusivist logo din istorie.
– cea mai sigura vitrina de prezentare (vitrina anti-glont).

18-Scale-Lamborghini-Aventador-diecast2

Pretul exorbitant se reflecta in materialele utilizata pentru aceasta macheta de Lamborghini, fiind utilizate platina, aur de 24 si 18 karate, argint, fibra de carbon aurita si peste 1400 de diamante si pietre pretioase.

Fiecare scaun este „tapitat” cu cate 700 de diamante, motorul si interiorul are de asemenea diamante inserate, sistemul LED al farurilor este obtinut tot din diamante, iar culorile stopurilor spate si semnalizarilor sunt din pietre pretioase colorate.

Pentru prima data in industria machetelor, caroseria si usile sunt confectionate din fibra de carbon (asemeni modelului real), in care au fost inserate foite de aur. Rotile sunt din platina si aur de 24k. Transmisia este functionala. Valoarea totala doar a materialelor este de aprox 2 milioane de Euro.

Iar toate aceastea vin prezentate, alaturi de un logo Lamborghini confectionat din aur brut si pietre pretioase, intr-o vitrina de prezentare securizat din geam anti-glont.

Proprietarul machetei va mai primi pe langa toate acestea un al doilea motor identic cu cel din interiorul machetei, pentru a putea fi prezentat separat, poze si fimulete din timpul procesului de productie, precum si un certificat de autenticitate semnat de toti directorii Companiei Lamborghini.

De asemenea din partea companiei Lamborghini, cumparatorul va mai primi cateva surprize cum ar fi: o bucata din zidul fabricii Lambo, un desen de mana al prototipului Aventador si o parte din prototipul motorului de pe masina reala.

Macheta va fi executata exclusiv dupa ce isi va gasi un cumparator. Pentru licitatie si prezentare a fost construita macheta prototip din imagini, care este fabricata din materiale mai slab calitativ insa asemanatoare cu produsul final.

18-Scale-Lamborghini-Aventador-diecastgold2

Se pare ca licitatia din 2011 nu si-a gasit cumparatorul dorit. Cum cumparatorul are dreptul sa decida asupra caror materiale sa fie folosite, conform site-ului lui Robert Gulpen, a prezentat si un model din aur pur care ar urma sa fie construit dintr-un bloc brut de 500 kg de aur de 24k – aceasta macheta fiind evaluata la 10 milioane $, astfel incat cumparatorul sa poata decide mai bine.

Din pretul total, 500.000 E vor fi donati in scopuri caritabile.

Prezentare Video:

Galerie FOTO:

PS: foto Robert Gulpen site: http://www.guelpen.com/ si David Kaiser

Asemanatoare:

Oficial: Colectia Masini de Legenda creste de la 60 la 120 de numere!!!
Foto: Catalog complet cu toate machetele Dacia existente la scara 1:43.
Altaya: In premiera machete 1:18 la colectii de revista - Citroen DS3 WRC 1:18 Ixo

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,

One Comment to “Lamborghini Aventador LP 700-4 cea mai scumpa macheta auto din lume – 5 milioane Euro.”

  1. giani spune:

    Pierdere de timp si bani.

Leave a Comment