Programul Rabla 2013. Voucher de 1500 E si noi reguli pentru a evita intermediarii.

Mar 15th, 2013 | By | Category: DiverseProgramul Rabla 2013 va demara la sfarsitul lunii martie sau inceputul lunii aprilie conform declaratiilor ministrului mediului Rovana Plumb citata de mediafax.

LE: Ministrul Rovana Plumb a anuntat ca programul Rabla 2013 va demara incepand cu 15 aprilie 2013, iar pretul unui tichet este de 1500 E (echivalent in lei.)

programul rabla 2013

Fata de programul desfasurat in ultimii 3 ani vor aparea cateva modificari in incercare de incurajare a romanilor de a-si casa rablele poluante si achizitionarea de masini noi.

– Modificarea principala va fi cresterea sumei acordata pentru un voucher de la 3.800 de lei la 1.500 Euro (6.600 lei), iar pentru achizitionare se va putea folosi un singur voucher fata de 3 in trecut.

– In program vor fi incluse si masinile cu motoare Euro 3, insa conditia obligatorie ramane ca masina sa fie mai veche de 10 ani.

– pentru a evita intermediarii, voucherele nu vor mai fi transmisibile, insa se pare ca va exista o clauza prin care voucherul se poate tranzactiona o singura data. Astfel se va incuraja vanzarea de vouchere intre membrii familiei, rude sau prieteni si se va evita specula si intermediarii. Intermediarii pentru a putea face profit ar fi nevoit sa faca doua tranzactii cu voucherul una de cumparare si una de vanzare lucru nepermis si care va duce la anularea voucherului.

– O alta masura de evitare a speculei va fi si obligativitatea ca masina sa fie pe numele celui care o va casa de minim 1 an de zile si sa nu fie adusa in Romania dupa anul 2007 indiferent de vechimea masinii.

Hotorarea de Guvern inca nu a fost aprobata, lucru ce va urma in decursul lunii martie insa nu ne asteptam la modificari notabile fata de aceasta propunere a Ministerului Mediului.

In aceste conditii, prin programul Rabla 2013, romanii isi vor putea achizitiona o masina noua – cea mai ieftina existenta pe piata fiind Dacia Logan – incepand de la pretul de 5.190 Euro.

Asemanatoare:

Politia a fost ridicata :)
Primul Concept car Dacia - DUSTER
Singapore "Sky Garage Apartments" cea mai luxoasa parcare de la inaltime

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Comment