Masini de Legenda nr. 36 – GAZ ZIM 12

Ian 30th, 2013 | By | Category: 1:43, DeAgostini, GAZ, Ixo/IST, Numere RevistaNumarul 36 al revistei Masini de Legenda aparut azi 30 ianuarie 2013 vine cu o alta limuzina ruseasca GAZ ZIM 12.

cover

Aceasta limuzina ZIM 12 a aparut in 1950 ca o dorinta a conducatorilor rusi de a crea o masina mai luxoasa decat o Pobeda (destinata maselor), insa mai ieftina decat un ZIS 110 (o limuzina destinata autoritatilor de stat).

Cu un pret de 5 ori mai mare decat un banal Moskvici s-a dovedit insa a fi o masina greu accesibila oamenilor obisnuiti tocmai de aceea s-a construit in putin exemplare. Majoritatea masinilor au fost cumparate de stat iar apoi de persoanele fizice obisnuite la mana a doua. Aceste masini au fost atat de apreciate si fiabile incat unele dintre ele mai merg chiar si astazi intr-o perfecta stare dupa 60 de ani. Emblema GAZ simbolizata printr-un cerb a aparut pentru prima data pe masinile ZIM. Zim 12 a fost inlocuit relativ repede de mai cunoscutul model ZIM 13 – Chaika

gaz zim 12

PS: Urmatorul numar, nr 37 va apare la chioscuri pe data de 13 februarie 2013, si va contine o macheta Volkswagen Beetle 1300 LS (confirmat de DeA)

OBS: Cei ce doresc sa castige o astfel de macheta pot participa la concursul nostru aici. Galerie foto aici.

Magazin online de machete auto

magazin online machete auto de vanzare

Locul de unde puteti achizitiona machetele auto dorite!

Asemanatoare:

Masini de Legenda nr. 10 - Moskvitch 408
Masini de Legenda nr 63 – Dacia 2000
Ferrari Collection: Nr 8. Ferrari 512 BB aparut dintr-o eroare de ambalare.

Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,

63 Comments to “Masini de Legenda nr. 36 – GAZ ZIM 12”

 1. Alexandru spune:

  O sa imi placa la nebunie Volkswagen Beetle 1300 LS care sper sa aiba o culoare perfecta si va fi prima masina din Europa de Vest in colectie.

 2. giani spune:

  ”Marius spune:
  08/02/2013 la 00:37
  IST models nu cred ca are vreo legatura cu “Masini de Legenda”. Astea is facute in china. IST model are machete foare bune si foarte misto. Ar fii tare sa apara Super Nova. Dar nu are cum. Teoretic mi sa spus la mailu primit de la DeAgostini ca o sa apara masini din perioada comunista desii a aparut Dacia 1309 parca (cea albastra) parca a fost fabricata si in 2002?? tine minte bine sau ma insel?”

  Ma intreb daca aveti habar de ce anume colectionati,pentru ca vad ca critici sunt din ce in ce mai multi pe aici dar daca ii intrebi cine produce masinile de legenda iti raspund ca deagostini,basca mai si critica executia lor ca fiind una mediocra.
  Defapt machetele aparute cu revista masini de legenda a editurii deagostini sunt produse de ist models care este o companie chinezeasca care produce machete auto si nu numai.
  La pretul de 26 lei mai nou eu zic ca reproducerea lor este una destul de buna chiar aproape spre fidela,la banii astia sunt super ok,bine mai sunt si exceptii unele rebuturi mai scapa si sunt puse spre vanzare dar eu zic ca per total sunt bune,sa nu uitam ca pe site-uri de specialitate machetele ist models au preturi de posnisre incepand cu 25 de euro acum depinde si de model.
  Eu unul sunt multumit m-am impacat cu ideea dominarii in colectie a modelelor urss doar ei au fost tatici comunistilor de pretutindeni si cum China este inca republica comunista este de inteles.
  Legat de Dacia nova/super nova,oricum nu o sa apara asa ca nu-i stres dar ma intreb oare ce e in mintea voasta cand cereti astfel de masini mediocre din toate pct de vedere in detrimentul unor adevarate legende care inca nu au aparut,ori sunteti copii ori aveti ceva la mansarda ori nu stiu,ca oricum colectionari de machete de soi nu sunteti .

 3. je spune:

  Modele Skoda nu o sa apara pt ca drepturile de reproducere sunt luate de Abrex. Personal m-am cam saturat de modele rusesti. Exceptand cateva, restul nu au nici o relevanta nici pentru istoria automobilului de pe meleagurile noastre (si nu numai), nici pentru colectionari. Oircum, nu speram sa am vreodata modelele Dacia, Aro sa Trabant in colectia mea (+500 bucati)
  Salut aparitia colectiei Ferrari. Sper sa ajunga la tot atatea aparitii ca si in Rusia, desi, din cate am inteles, vor fi doar 11 in Ro. Sper sa ma insel.

Leave a Comment