Masini de Legenda nr. 24 – Tatra 603-1

Aug 14th, 2012 | By | Category: 1:43, DeAgostini, Ixo/IST, Numere Revista, TatraRevista Masini de Legenda ne prezinta in numarul 24 o fromoasa masina cehoslovaca si prima din colectie din aceasta tara – Tatra 603-1.

Denumita dupa muntii Tatra, fabrica TATRA de langa localitatea Koprivnice la inceputuri producatoare de trasuri si vagoane, iar mai apoi automobile si vagoane, ca in final sa se axeze doar pe productia de camioane, este emblema industriei auto din Cehoslovacia alaturi de Uzinele Skoda.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, conducerea tarii a decis mutarea productiei de automobile de la uzinele Tatra la cele Skoda, pentru a face loc productiei de camioane.

the questionable ethical practices

Inginerii si tehnicienii din oraselul Koprivnice nu au renuntat asa usor, ei proiectand in secret o noua masina, ce avea sa iasa sub denumirea de Tatra 603. Cu acest model de lux au reusit sa convinga puterea vremii si sa-i lase in continuare sa produca automobile la Uzinele Tatra.


Limuzinele Tatra erau recunoscute pentru inovatii, spatiu si putere. Pe modelelul Tatra 603 a fost folosit un motor V8 racit cu aer, o adevarata inovatie a acelor vremuri. Productia de automibile Tatra a fost sistata definitiv in 1975.

PS: Numarul 25 al reviste Masini de Legenda va apare la chioscuri in data de 29 august 2012 si va contine o macheta WARSZAWA 223.

PSS: Cei ce doresc sa castige o astfel de macheta pot participa la concursul nostru. Mai multe poze aici

Asemanatoare:

Masini de Legenda nr 7 - Lada 1500
Masini de Legenda nr. 36 – GAZ ZIM 12
Gasit o parte din copilaria pierduta. Dacia 1300 de plastic. Seria de 3 lei din perioada comunista!

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,

92 Comments to “Masini de Legenda nr. 24 – Tatra 603-1”

 1. alex spune:

  cumpar machete muscle car 1/24

  • DACIA DUSTER 1999 spune:

   Cumpara dar eu nu vand.

  • jon spune:

   am eu un Mustang Boss 1970, galben, un Dodge Challenger 1970, rosu cu pavilion alb, din plastic si un Dodge Charger 1969, tot rosun dar 1/25 (sincer muream de ciuda ca e 1/25 si cred ca asta e un motiv pentru care l-as vinde ), Maisto toate…sunt doar putin prafuite, in rest nu au nici un fel de defect, am si cutiile; si mai am un Hyundai I30, nu prea e muscle, Welly… st_ion@yahoo.com

 2. teo spune:

  as dori o dacia 1300 lux

 3. alex spune:

  dacia duster 1999 ai ceva la materia cenusie

  • Bogdan spune:

   Las-l in pace si ignora-l. E un frustrat cu un accentuat complex de inferioritate, justuificat de altfel, care se baga si el in seama. Ar trebui sa ise baneze accesul pentru ca doar insulta si screie total pe langa subiect.

   • DACIA DUSTER 1999 spune:

    Stii ceva eu cu cretinoizi ca tine nu are rost sa vorbesc si gata boul doar cu boul se intelege asa ca tine.

   • Mitsubishi Motors evo 10 spune:

    Ce aveti cu el mi se pare un tip destul de spiritual cam ca mine.

  • DACIA DUSTER 1999 spune:

   Nu langa ea, doctor in fire de par.

 4. […] o masina de lux produsa in Cehoslovacia la inceputul anilor 70, aparand ca inlocuitor al seriei Tatra 603. Ca si predecesorul sau, Tatra 613 era echipata cu un motor V8 puternic, racit cu aer si amplasat […]

 5. RARES spune:

  DA DA MI MASINILE DE LEGENDA 40 80

Leave a Comment