Masini de Legenda nr. 21 – Dacia 1309

Iul 4th, 2012 | By | Category: 1:43, Dacia, DeAgostini, Ixo/IST, Numere RevistaIn incercarea industriei auto autohtone de revigorare a modelelor precum si de largire a pietei, Uzinele Dacia au incercat gasirea unei solutii prin conceperea unui vehicul utilitar care sa combine atat caracteristicile unui autoturism de oras cat si utilitatea practica a unei camionete.

Astfel au fost propuse doua solutii, ca mai apoi ambele au fost puse in practica. Prima solutie a fost transformea unei camionete Dacia 1304 intr-un vehicul mai robust, nascandu-se modelul 1307, iar cea de-a doua solutie a fost transformea unui model break intr-o utilitara cu 5 locuri si o mica carlinga in spate, sub denumirea de Dacia 1309.

Acest model a rams in istorie deoarece in perioada post decembrista a reusit sa salveze Uzinele Dacia, prin comenzile cerute de China, ajutand apoi marca Dacia sa dezvolte primul autoturism conceput integral in Romania Dacia Nova.

Ironia sortii a facut ca acest model sa aiba principalii contracandidati tot din industria auto romanesca prin Dacia 1304 si Aro 10, tocmai de aceea nici nu a rezistat foarte mult pe piata.

Puteti castiga o astfel de macheta in cadrul concursului nostru. Prezentare Foto aici.

PS: Numarul 22 al reviste Masini de Legenda va apare la chiscuri in data de 18 iulie 2012 si va contine o macheta … Gaz Volga M22 Vaz 2109 Lada Samara(confirmat de Deagostini)

Asemanatoare:

Facel Vega limuzina Cadillac made in France
Masini de Legenda nr 52 - Daewoo Cielo
Masini de Legenda nr 59 – Aro 10 Spartana

Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,

65 Comments to “Masini de Legenda nr. 21 – Dacia 1309”

 1. Ionut spune:

  Biblioraftul nr 2 are aceeasi poza ca biblioraftul 1 ?
  Numai bine !

 2. and_333_and spune:

  Offf iar masini rusesti. Cand dacia breck, liberta sau renault 6 si 12? Cele 2 skode care au fost si la noi?

 3. fl0r|n3l spune:

  Ma tem ca Skoda nu o sa fie,e marca ceha,din Europa Centrala,nu de Est.Sincer,sper sa fie o exceptie si sa fie si masini Skoda pentru ca au multe pe la noi si inca mai sunt.

 4. and_333_and spune:

  Cand zic Skoda ma refer la SKODA 105 s si SKODA 1000 mb

 5. fl0r|n3l spune:

  Cumva Skoda 105 si Skoda 1000 mb sunt marci romanesti,rusesti sau nemtesti care au aparut pana acum in colectie?E marca de masina din Europa Centrala si nu de Est,iar colectia are numai masini din Europa de Est.E adevarat ca as vrea sa fie in colectie si masinile astea,dar pana la urma,nu stiu ce sa zic.Vom vedea pe parcurs.

  • and_333_and spune:

   Fabrica skoda este in Cehia, iar cele doua skode au facut istorie in multe tari din Europa.
   Eu nu cumpar toate masinutele (lada niva sau lada samara nu le doresc in colectia mea)

 6. fl0r|n3l spune:

  Sincer sa fiu,cel mai bine era ca masinile sa fie din toata Europa.Masini sunt destule.Devine putin enervanta ce-i drept,aparitia atator masini rusesti,dar astea sunt.Sa mai bage masini romanesti sau nemtesti ca-s destule:Trabant 601 Kombi,Trabant Barkas,Volswagen Golf (1,2,3) ,iar romanesti toate masinile care au facut istorie.

  • and_333_and spune:

   Din cele romanesti au fost aro, oltcit, TV. Gama Dacia este inca inepuizata ( liberta, 500, breck)

 7. fl0r|n3l spune:

  Si Aro este inca inepuizata,pentru ca sunt multe modele.La Oltcit,ar mai fi inca o masina si anume Oltcit Club 12 CS (camioneta) .

 8. and_333_and spune:

  Restul modelelor de la aro si Oltcit camioneta au fost foarte rare.
  Pe cand skode vechi inca se mai misca prin Bucuresti.
  Pacat de renault gordini nu a fost prin preajma machetei daciei 1100, si el a facut istorie chiar daca nu e rusesc dar a fost de legenda

 9. Valentin spune:

  Faina macheta ! o am si eu, foarte bine lucrata e chiar daca e la scara mica 😀 Am o intrebare: o sa apara in colectia DeAgostini – „Masini de legenda” Dacia 1320 sau 1325 Liberta ? astept raspuns pe mail valymultescu@yahoo.com

 10. andi spune:

  V-ati batut joc de mine cu biblioraftul de reviste nr.2.Aceasta macheta este grozava dar si ultimul pick-up cu cabina dubla pe care il am.Asa ceva am vazut in Oradea si imi place foarte mult macheta asta faina si hibrida din Dacia break in colectia mea.

 11. ANDREI spune:

  Pt. cei de la ” DEAGOSTINI”, vor apare si masini din Europa Occidentala. marci care au facut legenda PEUGEOT, CITROIEN, RENAULT, V W,MERCEDEZ, FORD,etc.Masini care au istorie In sport( raliuri) cit si pe marele ecran(fime)

Leave a Comment