Facel Vega limuzina Cadillac made in France

Feb 4th, 2012 | By | Category: 1:43, Altaya, Facel VegaFacel Vega o companie auto franceza demult apusa – cei drept e prima data cand aud de ea, a fost specializata in producerea de masini de lux. In doar cei 10 ani de existenta (1954-1964) a reusit sa se faca apreciata, indeosebi pentru puterea, agilitatea si spatiul interior.

Aceasta se dorea a fi o alternativa mai ieftina pentru clientela Rolls-Royce, Cadillac sau Bentley, saracite simtitor dupa WWII. Astfel in 1956 apare modelul Facel Vega Excellence.

Echipata cu un motor Chrysler de 4,9 l sau 6,4 l limuzina Facel Vega reusea sa ajunga pana la 390 CP! Prin comparatie cu masinile epocii din Eurpa de Est….o putere enorma!

Facel a incercat sa intre si pe piata masinilor sport cu cateva modele ce se doreau sa rivalizeze cu Ferrari, insa acestea au fost un fiasco si astfel in 1964 compania a intrat in faliment.

Aceasta masina excentrica face intrarea in Masini de Legenda frantuzesti (Voiture Francaises d’autrefois)….o revista ce incepe sa se comercializeze si in Franta. Ceva mai impozante masinile din aceasta colectie fata de Masini de Legenda din Est…insa ne multumim cu ceea ce avem, nu?

PS: Am reusit sa pun mana pe primul numar, insa cel mai probabil va fi si ultimul :(…dar totusi sa ne bucuram de cateva poze cu acesta limuzina.

 

Apropo, dispun de o revista dublura…ce credeti ca ar trebui sa fac cu ea…sa o scot la vanzare sau sa o dau ca premiu intr-un concurs?

Asemanatoare:

Masini de Legenda nr. 11 – OLTCIT Club
Masini de Legenda nr.15 – Trabant P50
KFT: Noua Dacia Logan II, 1:43

Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,

8 Comments to “Facel Vega limuzina Cadillac made in France”

 1. Paul spune:

  premiu premiu premiu 😀

 2. daniel spune:

  frumos frumos..dear fi si la noi niste masini mai clasice..dealea de epoca :X:X ar fi super , nush qm faceam dar gaseam o metoda de a face bani ca sa mi le cumpar pe rand :))))

 3. ionutz spune:

  daaa… concurs!!

 4. florin cora spune:

  salut!
  facem schimb?
  iti ofer un ford crown victoria sau un ford t cu revista in limba maghiara (1:43)
  astept un raspuns
  multumesc

 5. florin cora spune:

  salut!
  hai sa facem un schimb: iti ofer un ford crown victoria (1:43)cu revista in limba maghiara
  ce zici?
  astept raspuns

 6. florin c spune:

  salut, din nou
  ai primit mail-ul?

Leave a Comment